Sejas krēmi

(659)
  • -60%
MATIS Glow Aging sejas krēms, 50 ml
  • -60%
MATIS Reponse Corrective Hyaluronic Performance sejas krēms, 50 ml
  • -60%
MATIS Reponse Fondamentale Authentik-Beauty sejas krēms, 50 ml
  • -45%
BIODERMA Sensibio Defensive krēms, 40 ml
  • -45%
BIODERMA Sebium Hydra sejas krēms, 40 ml
  • -45%
BIODERMA Atoderm Preventive krēms, 200 ml
  • -42%
BIODERMA Atoderm Nutritive sejas krēms, 40 ml
  • -41%
VICHY Aqualia Thermal Light sejas krēms, 50 ml
  • -40%
BABE Hydronourishing SPF 20 sejas krēms, 50 ml
  • -40%
BABE Hydro 24H sejas krēms, 50 ml
  • -40%
BABE Hydro 24H SPF20 Light sejas krēms, 50 ml
  • -40%
BABE Hydro 24H sejas krēms, 50 ml
  • -40%
PHARMACERIS N CAPILAR TONE SPF 30 CC sejas krēms, 40 ml
Jūs apskatījāt 13 no 659 produktiem

Kāds sejas krēms ir piemērots tieši man?

Sejas kopšana diezgan bieži ir viena no izaicinošākajām ikdienas nodarbēm, jo tā ir saistīta ar daudziem jautājumiem. Kādi produkti jālieto? Kāda ir pareizā to secība? Cik bieži tie jālieto? Taču skaidrs ir viens – sejas krēms ir visbiežāk lietotais produkts un pareiza tā izvēle ir viens no būtiskākajiem aspektiem veselīgam sejas ādas izskatam.

Tāpēc kopīgiem spēkiem mēģināsim saprast, ar ko atšķiras katrs sejas krēms un kā atrast sev vispiemērotāko produktu bagātīgajā klāstā.

Kāds ir tavs sejas ādas tips?

Pirmais, kas jāzina ikvienam, ir savs sejas ādas tips. Tas ir pamats, uz kura tiek būvēta visa sejas ikdienas kopšana.

Visbiežāk iedala piecus ādas tipus – normāla, sausa, taukaina, kombinēta un jutīga sejas āda, pirms tiek izvēlēts sejas krēms. Visprecīzāk to palīdzēs noteikt dermatologs, jo papildus šiem pieciem tipiem iespējams smalkāks iedalījums – ļoti sausa āda vai atopiska āda, nosliece uz akni, bojāta āda, atūdeņojusies āda utt.

Jo precīzāk tiks noteikts sejas ādas tips, jo labāk varēs izprast ādas vajadzības un atrast vispiemērotāko produktu. Ar īpaši bagātīgu izvēli izceļas Bioderma krēmi. Zīmolam ir izstrādātas specializētas krēmu līnijas konkrētam ādas tipam. Piemēram, Sensibio ir piemēroti jutīgai ādai, novēršot apsārtumu, kņudēšanu, karstuma un savelkošo sajūtu un radot īpašu komfortu sejai. Savukārt Atoderm līnija ir piemērota sausai ādai, novērš savelkošo sajūtu, plankumus un niezi un veicina ādas elastību.

Mitrinošs sejas krēms ir droša izvēle, jo tas ir piemērots teju visiem ādas tipiem – ādas mitrināšana ir viens no pamata nosacījumiem veselīgam izskatam. Mitrinošs sejas krēms ir droši lietojams arī, kamēr vēl nav precīzi noteikts ādas tips. Sejas krēms rada tādu kā ādas aizsargbarjeru, kas mazina ārējo kairinātāju iedarbību un ļauj ādai izskatīties svaigai.

Cik nobriedusi ir tava āda?

Sejas krēms ir jāizvēlas, nosakot arī ādas brieduma līmeni. Katrā vecumposmā ķermenī notiek dažādi procesi, tāpēc, piemēram, mazuļa ādas vajadzības būtiski atšķiras no nobriedušas ādas nepieciešamībām.

Vispopulārākais ādas iedalījums pēc tās brieduma iet roku rokā ar gadu desmitiem, izšķirot četras grupas – vēlie divdesmit, trīsdesmit gadu posms, četrdesmitie līdz vēlie piecdesmit un āda pēc sešdesmit. Jaunas ādas vajadzības tiek nošķirtas trīs kategorijās – mazuļu, bērnu un jauniešu.

Eucerin sejas krēmi ir izveidoti, pievēršot īpašu uzmanību katra vecumposma specifiskajām ādas prasībām. Piemēram, pusaudža ādas kopšana būtiski atšķiras no divdesmitgadnieka sejas kopšanas, jo pubertātes hormonālās pārmaiņas ietekmē ādu. Pastiprināta sebuma izdalīšanās var izraisīt ādas taukainumu un veidot akni, tāpēc šajā posmā sejas krēms un citi kopšanas līdzekļi jāizvēlas, konsultējoties ar dermatologu.

Nākamajā posmā, kas ir vēlie divdesmit, āda kļūst plānāka un parādās pirmās novecošanas pazīmes – smalkas grumbiņas un āda sāk izskatīties mazliet nogurusi. Pēc trīsdesmi, neskatoties uz to, ka ādas stāvoklis ir visstabilākais, mazinās ādas mitrums un elastība, pavājinot ādas aizsargfunkciju un mazinot hialuronskābes veidošanos, tāpēc šajā posmā pareizā izvēle būs atbilstošs mitrinošs sejas krēms.

Tālākajos posmos sākas būtiskas ādas izmaiņas - grumbiņas padziļinās, āda kļūst mazāk starojoša, zaudē apjomu un parādās hiperpigmentācija, kas prasa tādus produktus kā Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity dienas sejas krēms ar SPF 15, kas stimulē kolagēna ražošanu un palielina elastību.

Kādam nolūkam tiek lietots sejas krēms?

Lai gan sejas krēma pamata lietošanas mērķis ir mitrināt ādu un nodrošināt tās elastību, visbiežāk krēmu izmantojam arī vēl kādam citam nolūkam, piemēram, kā saules aizsargkrēmu. Tādā gadījumā sastāvā nepieciešams SPF. Ja vēlamies aizkavēt novecošanu, noderēs pretgrumbu krēms. Ja nepieciešams koriģēt ādas toni, lieliska izvēle būs BB vai CC sejas krēms.

Vichy sejas krēms Neovadiol Post-Menopause Firming ir īpaši piemērots sievietēm menopauzes laikā, bet Homme Hydra Cool ir lielisks sejas krēms vīriešiem. Tas viegli klājas un vērtīgi papildina vīrieša ikdienas ķermeņa kopšanu.

Pirms došanās uz veikalu pēc sejas krēma ir jāsaprot, kāds ir šis papildu mērķis, jo atbilstoši izvēlēts produkts ļauj sasniegt patiesi labu un tīkamu rezultātu. Plašāku informāciju par krēma īpašībām vienmēr var uzzināt aptiekā vai veikalā pie konsultantiem vai izlasīt detalizētos produktu aprakstos, ko piedāvā Mēness aptieka internetveikals.

FAQ

1.                  Ar ko atšķiras dienas un nakts sejas krēms?

Dienas krēmi parasti ir daudzfunkcionāli, kas nozīmē, ka papildus mitrināšanai tie var darboties kā sejas toņa korektori vai ir papildināti, piemēram, ar SPF un aizsargā no saules kaitīgās iedarbības. Nakts krēmi parasti ir smagākas tekstūras un papildināti ar tādām vielām kā retinols vai glikolskābe, kas veicina ādas atjaunošanos.

2.                  Kad jāsāk lietot pretgrumbu krēms?

Ir maldīgs priekšstats, ka pretgrumbu krēms jāsāk lietot, kad parādās pirmā grumbas. Dermatologi norāda, ka efektīvākā šo krēmu iedarbība ir tad, ja tos lieto preventīvi, jau laikus ādai nodrošinot nepieciešamās vielas, kas saglabā elastību un jauneklīgu izskatu. 25 līdz 30 gadu vecums ir īstais laiks, kad izvēlēties pirmo pretgrumbu krēmu.

3.                  Vai ir sejas krēms vīriešiem?

Jā, vīriešiem ir atsevišķi izstrādāti sejas kopšanas produkti, ņemot vērā divus būtiskus aspektus – funkcionalitāti un bārdas zonas kopšanas specifiku. Sejas krēms vīriešiem parasti ir vieglākas tekstūras un ar vīrišķīgu aromātu. Īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai produkts varētu kalpot ne tikai mitrināšanai, bet arī palīdzētu ādai atjaunoties pēc skūšanās radītā kairinājuma. 

category
Menessaptieka/Visas preces/Skaistumam/Sejas ādas kopšana/Sejas krēmi