Šampūni

(378)
  • -60%
REHAIR Hairloss&Repairing šampūns, 250 ml
  • -50%
LABO Man Dandruff šampūns, 200 ml
  • -50%
LABO Man Delicate šampūns, 200 ml
  • -50%
LABO Woman Delicate šampūns, 200 ml
  • -50%
LABO Man Volume šampūns, 200 ml
  • -50%
LABO Man Seborrhea šampūns, 200 ml
  • -50%
LABO Woman Seborrhea putu šampūns, 200 ml
  • -50%
LABO Woman Volume šampūns, 200 ml
  • -40%
VICHY Dercos Anti-Dandruff Sensitive šampūns, 200 ml
  • -40%
VICHY Dercos Energy+ Refill šampūns, 500 ml
  • -40%
WELLA PROFESSIONALS Color Motion šampūns, 250 ml
  • -40%
VICHY Dercos Psolution Kerato-Reducing šampūns, 200 ml
  • -40%
VICHY Dercos Ultra Soothing šampūns, 200 ml
Jūs apskatījāt 13 no 378 produktiem

Kādu šampūnu izvēlēties?

Rūpnieciski ražots šampūns satur daudz dažādu vielu, kurām visām ir atšķirīgas funkcijas, bet vienlīdz svarīga loma, lai varētu veikt matu un galvas ādas attīrīšanu, kas ir viens no galvenajiem šampūna uzdevumiem. Tiek piedāvāti gan sausie, gan šķidrie, gan cietie šampūni, kur katram ir savi ieguvumi.

Skaisti un veselīgi mati ir katras sievietes sapnis, bet arī vīrieši mēdz lepoties ar raženu galvas rotu. Mati ir daļa no mūsu koptēla, ar kuru sevi prezentējam, tāpēc to kopšanai pievēršam uzmanību.

Piemērotāko līdzekli matu kopšanai vari atrast Mēness aptiekas internetveikalā, kur šampūni un citi matu kopšanas produkti pieejami lielā izvēlē un par īpaši draudzīgu cenu, kā arī tiem ir pievienoti izsmeļoši apraksti, skaidrojot lietošanu.

8 populārākie šampūnu veidi

1.  Šampūns normāliem matiem. Piemērots cilvēkiem, kam nekad nav krāsoti mati un galvas āda sebuma rada mēreni – tā nav ne sausa, ne taukaina. Šis šampūns labi veic ādas un matu attīrīšanu, nodrošinot minimālu mitrināšanu.

2.  Šampūns sausiem matiem. Piemērots cilvēkiem, kuri bieži krāso, balina vai termiski apstrādā matus, piemēram, liek ilgviļņus vai veic matu taisnošanu. Šampūns attīra un mitrina.

3.  Šampūns taukainiem matiem. Paredzēts, lai optimizētu sebuma izvadīšanu no galvas ādas. Tas tiek panākts, izmantojot spēcīgus attīrīšanas līdzekļus. Taukainiem matiem kondicioniera lietošana nav nepieciešama.

4.  Šampūns ikdienas lietošanai. Laba izvēle tiem, kas matus mazgā katru dienu. Attīrīšanas process ir viegls, un mitrināšana – maiga, lai biežā lietošana nepārsātinātu matus un tie saglabātu savu dabisko stāvokli.

5.  Dziļi attīrošs šampūns. Noderīgs tiem, kuri regulāri lieto matu veidošanas līdzekļus – laku, želeju vai putas. Pēc ilgstošas lietošanas produktu mikrodaļas uzkrājas matu saknēs, padarot tos raupjus un smagnējus. Šie šampūni lietojami ne biežāk kā reizi nedēļā.

6.  Šampūns bērniem. Ar maigiem attīšanas līdzekļiem, jo bērniem sebums veidojas maz. Šampūns nekairina acis, tam pievienotās aizsarg vielas dēļ, tomēr tik un tā ir jāizvairās no līdzekļa iekļūšanas acīs.

7.  Ārstnieciskie šampūni. Tos lieto galvas ādas problēmu, piemēram, dermatīta, psoriāzes vai bakteriālās un sēnīšu infekcijas gadījumā. Pirms šampūna lietošanas vēlams konsultēties ar dermatologu. Pie šīs kategorijas pieder arī šampūns pret matu izkrišanu.

8.  Profesionālie šampūni. Tos lieto frizieri un matu stilisti pirms vai pēc matu ieveidošanas un tādiem ķīmiskiem procesiem kā balināšana un krāsošana. Šie šampūni ir ļoti koncentrēta sastāva, un to lietošana ikdienā nav ieteicama.

Sausais šampūns. Kas tas ir, un kā to lietot?

Sausais šampūns ir līdzeklis, kas absorbē galvas ādas netīrumus taukus, nemazgājot ar ūdeni. Izmanto, lai atsvaidzinātu matus, piemēram, pēc treniņa vai saskares ar mitru gaisu vai lietu, un lai pagarinātu periodu starp mazgāšanas reizēm. Šampūns var būt noderīgs arī  tiem cilvēkiem (piemēram, ar kustību traucējumiem), kam mazgāšanās dušā vai vannā ir apgrūtinoša.

Sausais šampūns parasti ir pudelē ar izsmidzinātāju. Līdzekļa pamatā ir spirts vai ciete, kas pēc izsmidzināšanas iesūc eļļu un taukus, padarot matos tīrākus. Frizieri apgalvo, ka sausais šampūns ir lielisks līdzeklis, ko lietot vienu reizi starp mazgāšanas reizēm, bet tas nedrīkstētu pilnībā aizstāt matu mazgāšanu ar ūdeni.

Sausais šampūns darbojas vairāk kā matu atsvaidzinātājs, nevis tīrītājs. Galvas āda netiek attīrīta un netīrumi tajā turpina uzkrāties, veidojot arī sausā šampūna nogulsnes. Mitrie šampūni ne tikai atbrīvo galvas ādu no baktērijām, bet arī mitrina matus.

Sausais šampūns ir lielisks palīgs steidzīgā ikdienā, bet šo līdzekli vienmēr vajag kombinēt ar mitro mazgāšanu, lai iegūtu maksimāli veselīgu matu izskatu un tie tiktu attīrīti no ikdienā uzkrātajiem netīrumiem.

Kas ir šampūns bez sulfātiem?

Ilgtspējīgas domāšanas modelis skar arī kosmētikas jomu. Arvien lielāku popularitāti iemanto šampūni bez sulfātiem. Matu kopšanas industrijā izmanto, piemēram, nātrija laurilsulfātu, ko ražo kokosriekstu eļļas.

Šampūniem bez sulfātiem ir vairākas priekšrocības.

1.  Palīdz matiem saglabāt dabisko mitrumu, atgūt dzīvīgu izskatu un spīdumu, novēršot sausumu. Īpaši aktuāli – krāsotiem matiem, jo palīdz atgūt mirdzumu, novērš spurošanos un lūšanu.

2.  Mazina kairinājumu galvas ādai – šampūni bez sulfātiem nav tik agresīvi un nerada galvas ādas problēmas un niezi, kas ir bieža galvas ādas reakcijām uz ķīmiskajiem savienojumiem.

3.  Draudzīgi videi – mazina piesārņojumu dabai.

FAQ

1.                  Cik bieži jālieto šampūns?

Arvien vairāk frizieri atzīst, ka gan sievietes, gan vīrieši matus mazgā pārāk bieži. Matu mazgāšanas ieradumi katram būs atšķirīgi atkarībā no matu garuma, tipa un biezuma, bet speciālisti visiem iesaka vairāku dienu starplaiku starp matu mazgāšanas reizēm. Šampūns sniedz efektīvāko rezultātu, kad tiek lietots atbilstoši matu tipam.

2.                  Kā kopt taukainus matus?

Šim matu tipam pareizā izvēle būs šampūns taukainiem matiem. Ja mati ļoti taukojas un nav iespējas tos mazgāt katru dienu, laba izvēle būs sausais šampūns. Ar tā palīdzību iespējams panākt tīru matu efektu vienas vai pat divu dienu garumā. Gaišu matu īpašnieces līdzīga efekta panākšanai var mēģināt izmantot arī sauso bērnu pūderi.

3.                  No kādām ķīmiskām vielām šampūnā ir jāuzmanās?

Jebkura viela, kas nonāk uz galvas ādas, potenciāli var nokļūt organismā, tāpēc ir būtiski pievērst uzmanību etiķetei uz pudelītes un izvairīties no dažādu veidu sulfātiem. Tie ir lēti ražošanā, efektīvi dara savu darbu, bet nav vēlami cilvēka organismam. Šampūns bez sulfātiem mazina veselības problēmu risku, palīdz pret matu spurošanos un paildzina matu krāsas noturību.

category
Menessaptieka/Visas preces/Skaistumam/Matu kopšana/Šampūni