Kontaktlēcas un šķīdumi

(45)
  • -35%
UNITEARS acu pilieni, 10 ml
  • -35%
THEALOZ Duo acu pilieni, 10 ml
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-0,75 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-1,00 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-1,25 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-1,50 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-3,25 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-3,50 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-4,00 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-4,25 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-4,75 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-5,00 kontaktlēcas, 6 gab.
  • -35%
ACUVUE Oasys BC 8,4/-5.25 kontaktlēcas, 6 gab.
Jūs apskatījāt 13 no 45 produktiem

Kādas kontaktlēcas izvēlēties?

Kontaktlēcas ir viena no daudzām iespējām, ko cilvēki izmanto, lai redzētu labāk. Tās ir izgatavotas no elastīga materiāla, kustas kopā ar acs ābolu un nodrošina dabisku redzes lauku. Tām ir neskaitāmas priekšrocības, tāpēc kontaktlēcas ikdienā visā pasaulē izmanto arvien lielāks skaits cilvēku. Ņemot vērā pieejamo lielo daudzveidību, ir nepieciešams saprast, kuras kontaktlēcas būs piemērotas. Iesācējiem labs risinājums būs diennakts vienreizējas lietošanas kontaktlēcas, ar kuru palīdzību iespējams novērtēt acs labsajūtu un kontaktlēcas lietošanas ērtumu, pirms galējā lēmuma pieņemšanas par to lietošanu, tomēr ir jāņem vērā vairāki būtiski faktori, kuri ir jāizvērtē, izvēloties kontaktlēcas regulārai lietošanai.

Nēsāšanas paradumi

Kontaktlēcas var nēsāt katru dienu, taču tās var būt arī tikai īpašo gadījumu redzes korekcijas instruments, piemēram, svētki vai kāds svarīgs pasākums, tāpēc pirms iegādes ir jāsaprot plānotais kontaktlēcu nēsāšanas grafiks. Svarīgākais ir to lietošana un kopšana saskaņā ar ražotāja ieteikumiem, tādejādi nesabojājot lēcas un nekaitējot acu veselibai.

Ikdienas kontaktlēcas ir paredzētas lietošanai dienas laikā. Pirms gulētiešanas tās ir no acīm jāizņem, jāiztīra un pareizi jānoliek glabāšanā. Dažas ikdienas lietošanas kontaktlēcas ir vienreizējas – tās tiek izmestas dienas beigās –, bet citas ir maināmas ik pēc divām līdz četrām nedēļām vai pat pēc trīs mēnešiem.

Kontaktlēcu materiāls

Lēcas materiāls ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē ne tikai redzi, bet arī acs komfortu, tāpēc nepieciešams apskatīt materiālu priekšrocības un trūkumus, kā arī izsvērt savu dzīvesveidu un ikdienas vajadzības.

Hidrogels – elastīgi, želejveida polimēri, kas viegli piegulst acs virsmai. Šādas lēcas nodrošina optimālu skābekļa nokļūšanu acī, taču var saturēt lielu daudzumu ūdens.

Silikona hidrogels – hibrīda materiāls, kas sastāv no silikona un hidrogela. Arī šīs lēcas nodrošina augstu skābekļa caurlaidību, tāpēc tās ir piemērotas ilgākai nēsāšanai.

Cietas, gāzu caurlaidīgas lēcas – izgatavotas no stingras, izturīgas plastmasas, kas laiž cauri skābekli. Atšķirībā no hidrogela un silikona hidrogela lēcām nesatur ūdeni, tāpēc tajās ir mazāka iespēja uzkrāties nogulsnēm un baktērijām.

Acu veselība

Kontaktlēcas, līdzīgi kā brilles, koriģē redzes problēmas – tuvredzību (neskaidra redze tālumā), tālredzību (neskaidra redze tuvumā), astigmatismu (neskaidra redze visos attālumos) un presbiopiju (neskaidra redze tuvumā cilvēkiem pēc 40 gadu vecuma). Lai koriģētu šīs problēmas, ir dažāda veida lēcas.

·   Sfēriskās koriģē tuvredzību un tālredzību.

·   Toriskās koriģē astigmatismu. Šīs lēcas parasti ir biezākas augšpusē nekā apakšpusē, tāpēc tās acī nekustas.

·   Multifokālās lēcas koriģē presbiopiju. Šīm lēcām ir vairākas funkcijas, tāpēc to lietotājs var skaidri redzēt jebkurā attālumā.

Lielākā daļa torisko un multifokālo kontaktlēcu ir izgatavotas no mīkstiem materiāliem. Cietās, gāzu caurlaidīgās lēcas biežāk izmanto astigmatisma un presbiopijas korekcijai.

Kā pareizi lietot kontaktlēcas?

1.     Seko instrukcijām! Vienmēr ir jāievēro optometrista norādītais kontaktlēcu nēsāšanas un nomaiņas grafiks. Tikpat būtiski ir ievērot kontaktlēcu ražotāja un tīrīšanas šķidruma ražotāja norādes par kopšanu un glabāšanu, kā arī jāseko derīguma termiņam. 

2.     Dodies uz acu pārbaudi pie ārsta! Var mainīties ne tikai redze, bet arī radzene, kā dēļ var būt vajadzīgas jaunas lēcas. Kontaktlēcas var arī deformēties, un tad ir nepieciešama to nomaiņa.

3.     Ar kontaktlēcām nav ieteicams iet dušā, peldēties, iet vannā vai darīt jebko citu, kā rezultātā acīs var iekļūt ūdens. Kontaktlēcas un ūdens nav savienojami.

4.     Rūpējies par lēcu uzglabāšanas futrāli! Tas vienmēr nepieciešams kopt un uzturēt tīru. Lai tīrīšana būtu efektīva, tas ir jāizskalo ar sterilu kontaktlēcu šķidrumu (nevis ūdeni) un  jāatstāj atvērts, lai izžūst. Ja kontaktlēcas ilgstoši glabājas futrālī, pirms lietošanas tās jādezinficē. Lēcas nav ieteicams nēsāt, ja tās ir glabājušās 30 dienu vai ilgāk bez dezinficēšanas. Futrālis ir jāmaina vidēji reizi trīs mēnešos vai ja tas ir bojāts.

5.     Kontaktlēcas ir rūpīgi jānotīra un jāsamitrina. Pirms pieskaršanās lēcām rokas ir jānomazgā ar ūdeni un ziepēm un kārtīgi jānosusina ar dvieli, no kura nepaliek pūkas. Kontaktlēcu mazgāšanai un mitrināšanai vienmēr jāizmanto speciāls tam paredzēts šķidrums. Lēcas nedrīkst samitrināt ar krāna ūdeni vai siekalām – tie ir pilni ar dažādiem mikrobiem.

FAQ

1.               Vai kontaktlēcas drīkst uz nakti neņemt ārā?

Ja vien lēcas nav piemērotas nēsāšanai naktī, ar tām nedrīkst gulēt, jo tās var pielipt pie acs ābola. Nakts laikā acs ābols kļūst sauss, un lēcas pielipšana var radīt bojājumus. Ja tomēr tā ir noticis, lēcas nedrīkst ņemt ārā ar spēku. Ar acu pilienu palīdzību vai aktīvu mirkšķināšanu acis ir jāmitrina, līdz lēca atkal kļūst kustīga. Ja rodas diskomforts vai apsārtums, jāsazinās ar ārstu.

2.               Vai es drīkstu kontaktlēcas no kāda aizņemties?

Lēcas nedrīkst aizņemties ne no draugiem, ne ģimenes locekļiem divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, lēcu stiprums ir pielāgots katra vajadzībām, kas nozīmē, ka nepiemērotas lēcas var ne tikai nesniegt vēlamo rezultātu, bet pat bojāt redzi. Otrkārt, iemesls to nedarīt ir higiēnas jautājumi – ar lēcu palīdzību var pārnest dažādus mikrobus un baktērijas, saslimt ar,  piemēram, konjunktivītu.

3.               Cik bieži jāmaina kontaktlēcas?

Tās ir jāmaina atbilstoši grafikam, jo citādi kontaktlēcas var radīt acu kairinājumu vai pat paliekošus bojājumus. Lielākoties tiek lietotas mīkstās kontaktlēcas, un tās ieteicams mainīt vidēji reizi mēnesī. Ir arī lēcas, kuras var mainīt reizi trīs mēnešos. Šis jautājums jāprecizē, lēcas iegādājoties. Ja kontaktlēcas ir saplīsušas vai bojāts, tās ir jāmaina nekavējoties. 

category
Menessaptieka/Visas preces/Medicīnas preces/Optikas un acu kopšanas līdzekļi/Kontaktlēcas un šķīdumi